Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Bandung Trip 4H3M

Group Keluarga Tuan Zainuddin Yahya, Puan Fida Nazra, Puan Noor Hafizah, Puan Nordiana, dan Puan Zakiah dari Langkawi, Malaysia. Bercuti di Bandung selama 4h3m. Antara tempat peranginan dan tempat shopping yang dilawati iaitu. Taman Hobbit Farm House, Floating Market Lembang, Kawah Gunung Tangkuban Parahu, Rumah kilang kain Cihideung, Kawah Putih, Glamping lake side, Pusat kain lace d'fashion, Pusat membeli belah Pasar Baru, dan Mangga Dua Jakarta.


Bandung Trip 4D3N nie bermula di Bandung (Turun Bandung airport). Mereka menginap di De Batara Hotel jalan Cihampelas, iaitu antara kawasan shopping yang femes di Bandung.
Hari pertama, terus melawati Taman Hobbit Farm House
 Lepas tu makan tengahari di KLC (Kopi Luwak Cikole)


 Dan melawati kawah gunung Tangkuban Parahu Bandung
Hari ke dua, antara tempat peranginan yang dilawati iaitu. Kawah putih, Glamping lake side, makan tengahari di saung gawir, dan shopping barangan kulit di Cibaduyut.
Hari ke tiga, Bandung shopping tour. Pusat kain lace d'fashion, Pasar baru, dan terus menuju jakarta.
Hari ke empat, shopping Mangga dua Jakarta, dan terus menuju jakarta airport untuk perjalanan balik Kuala Lumpur dan LangkawiSubscribe to receive free email updates:

2 Responses to "Bandung Trip 4H3M"

  1. This post looks quite informative about a tour and trip spots around this place also looking great. Thanks for sharing it.
    meet and greet Gatwick

    BalasPadam