Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Pakej Percutian Bandung

Bercuti di Bandung..? Yup.. Bandung mempunyai pelbagai kelebihan berbanding tempat pelancongan lain yang ada di Indonesia. Kerana Bandung mempunyai banyak tempat pelancongan alam semula jadi yang menarik untuk Anda terokai. Lembang dan Ciwidey, merupakan antara kawasan tanah tinggi yang dikenal sebagai syurganya pelancongan alam semula jadi di Bandung. Di sini Anda boleh menjumpai pelbagai tempat pelancongan bernuansa alam yang patut untuk dikunjungi bersama keluarga.
Antara tempat pelancongan alam semula jadi yang ada di Lembang dan Ciwidey iaitu:

1. Taman Hobbit Farm HouseKeluarga Puan Sabarina Abdullah dari Kota Bharu

2. Floating Market

Keluarga Tuan Abdul Latif dari Kuala Selangor


Keluarga Puan Wan Nor Nini dari Kuantan

3. Taman Bunga Dusun Bambu


Keluarga Puan Salina Jamaluddin dari Kuala Kubu Bharu

 4. Kawah Putih Gunung Patuha


Keluarga Tuan Abdul Latif dari Kuala Selangor

5. Petik sendiri Strawberry di LadangLima tempat pelancongan tersebut, merupakan destinasi yang paling terkenal dan mesti Anda kunjungi jika datang ke Bandung.
Bandung juga merupakan syurganya bagi Anda peminat membeli belah. Kerana Bandung merupakan pusat dan kiblatnya fesyen muslim dunia. Anda boleh mendapatkan semua model fesyen terbaru di pusat membeli belah Pasar Baru Bandung, dan Balubur Town Square.
Selain terkenal dengan tempat pelancongan alam semula jadi yang berhawa sejuk dan syurganya membeli belah. Bandung juga terkenal dengan pelbagai macam kulinari sedap yang boleh memanjakan lidah Anda.
Bandung Trip, merupakan ejen pelancongan di Bandung yang boleh menyediakan Pakej Percutian jimat. Iaitu Pakej Percutian Bandung 3h2m. Bagi Anda yang tidak punya banyak masa untuk bercuti, tapi mahu refreshing dan release stress. Anda boleh ambil pakej percutian bandung 3h2m ini.

Jadual lawatan pakej percutian Bandung 3h2m

Day.01
1. Anda akan di jemput oleh wakil kami di Bandung airport
2. Melawati Taman Hobbit Farm House Bandung
3. Melawati dan merasai pelbagai macam makanan khas Bandung di Floating Market Lembang.
4. Melawati Taman Bunga Dusun Bambu Bandung
5. Shopping kat rumah kilang kain cihideung
6. Romantik dinner di Kampung Daun
7. Check in Hotel.

Day.02
1. Breakfast di hotel
2. Kawah Putih gunung Patuha
3. Petik sendiri strawberry kat ladang
4. Pusat barangan kulit jalan cibaduyut
5. Makan malam di atas bukit the stone
6. Balik hotel

Day.03
1. Breakfast di hotel
2. Check out hotel
3. Pusat membeli belah pasar baru
4. Membeli ole-ole kek Kartikasari dan Amanda brownies
5. Hantar Bandung airport

Jadual lawatan di atas boleh tukar mengikut masa dan keperluan. Jadi kalau Tuan/Puan sudah ada jadual sendiri, kami boleh ikut Tuan/Puan punya rancangan.

Subscribe to receive free email updates:

1 Response to "Pakej Percutian Bandung"

  1. Tourists must plan for vacation package of this beautiful place and they can spend some good time with their friends and family.
    meet and greet at Gatwick

    BalasPadam