Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Sewa Kereta Bandung


Sewa Kereta Bandung

Bandung, salah satu bandar pelancongan yang sering menjadi destinasi para pelancong dari malaysia, brunei, singapura, dan pelbagai negara lain.

Suasana yang sejuk dan diliputi pergunungan menjadikan bandung bandar yang selesa untuk dikunjungi.

Aneka kuliner bandung yang khas dengan pelbagai masakan indonesia menambah kenikmatan suasana pelancongan ke bandung.

Bagi anda yang sudah terbiasa pelancongan ke bandung mungkin sudah mengetahui selok-belok tempat pelancongan dan kuliner yang anda sukai. Termasuk hotel-hotel yang selesa untuk menginap.

Jika anda pelancong baru, jangan bimbang. Anda boleh mempelajari terlebih dahulu sebelum anda pelancongan ke bandung.

Anda juga boleh menggunakan perkhidmatan perkhidmatan Bandung Trip untuk pelbagai keperluan pelancongan anda.

Bandung Trip menyediakan perkhidmatan pakej percutian ke bandung dengan pemandu yang ramah dan profesional yang akan menemani perjalanan pelancongan anda semasa di bandung.

Bandung Trip juga membantu anda untuk sewa kereta bandung yang akan menemani perjalanan anda berkeliling kota bandung yang penuh keindahan.

Kami mempunyai berbagai perkhidmatan bagi para pelancong yang ingin menikmati perjalanan pelancongan di bandung.

Bandung Trip sudah sejak tahun 2012 memberikan perkhidmatan kepada para pelancong yang berkunjung ke bandung.

Lihat juga: Tempat-Tempat Pelancongan di Bandung

Bandung TripBandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta Bandung.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia.

Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi.

Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia.

Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan.

Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Lihat juga: Pakej Percutian ke Bandung Indonesia

Perkhidmatan Sewa Kereta Bandung

Bandung Trip menyediakan sewa kereta bandung dengan pelbagai jenis armada dengan pemandu.

Jenis kereta yang kami sediakan iaitu: toyota avanza 5 seat, toyota innova 5 seat, toyota hiace 10 seat, fortuner 6 seat, Toyota Alphard 6 seat, Suzuki APV 6 seat, Izusu elf 10 seat, isuzu elf 14/17 seat, bus 30 / 35 seat, bas 40/48 seat.

Kemudahan sewa kereta bandung yang kami berikan meliputi pemandu & tour guide, minyak, tol, dan parking, Wi-Fi di dalam kereta.

Nikmati perkhidmatan kami selama anda melakukan pelancongan di bandung. Kami mempunyai tour guide yang sudah dikenal keramahannya dalam melayani para pelancong.

Tour guide kami akan memberikan cadangan tempat-tempat pelancongan dan masakan terbaik yang boleh anda nikmati dalam perjalanan pelancongan anda di bandung.

Lihat juga: Pakej ke Bandung

Destinasi


1. Farm House Lembang Bandung

Farm house merupakan antara tempat peranginan yang sangat menarik untuk dijadikan destinasi pelancongan bersama keluarga, kawan, ataupun untuk buat honeymoon dengan pasangan. Kerana di Farm House Lembang terdapat beberapa taman bunga yang cantik. Menawan dipandang mata.

Pemandangan alam pedesaan yang indah, hawa sejuk, dan suasananya seperti di eropa. menjadikan ianya semakin menarik untuk diterokai.

Di Farm House Lembang terdapat beberapa rumah hobbit yang cantik. Dan sangat sesuai jika anda ambik gambar dengan background rumah hobbit tersebut.

Di tempat pelancongan nie, Anda boleh memasang gembok cinta (love locked). agar cintanya boleh kekal.

Selain rumah hobbit dan love locked. Di farm house ini juga terdapat pet zoo. Bagi kanak2, bole bagi makan untuk haiwan. Ada rabbit, kambing, lembu, kura2, iguana, itk, ayam, beberapa jenis burung, dan masih banyak lagi..

Saat memasuki gate Farmhouse, Anda bole tukar tiket dengan susu atau sosis bakar, boleh pilih sesuai selera.

2. Floating Market

Tempat pelancongan di bandung berikutnya yang kne anda terokai adalah pasar apung atau Floating Market. Floating Market nie menawarkan wisata alam pedesaan nan asri dan sejuk. Anda dapat memanfaatkan sewa kereta bandung untuk torekai tempat nie.

Floating Market Lembang memiliki keunikan berupa wisata pasar terapung yang berada di atas perairan, menggunakan sampan. Floating Market Lembang memiliki keunikan dibanding pasar terapung pada umumnya, kerana tempat ini mempunyai konsep persiaran, bukan pusat perniagaan seperti pasar terapung lainnya.

Pasar terapung di sini tidak berjualan sayur, buah, atau daging mentah, melainkan menjajakan pelbagai jenis makanan dan jajanan sedap khas Sunda, ada siomay, baso tahu, colenak, tahu lembang, surabi, sosis bakar, tempe mendoan, lotek, batagor, jagung bakar, karedok, otak-otak, ketan bakar, duren bakar, sendawan, dim sum, dan masih banyak lagi dengan bermacam harga bermula dari 5,000 Rupiah untuk makanan ringan sehingga 35,000 Rupiah untuk makanan yang lebih berat.

Selain itu, sampan- sampan yang menjajakan pelbagai jenis makanan ini juga beratur dengan kemas, tidak seperti di pasar terapung tradisional lain. Para pelancong yang akan mendatangi sampan-sampan nie.

Selain itu, Floating Market Lembang juga mempunyai kemudahan pondok-pondok di sekitar tasik, dan permainan air. Seperti kereta air, boat, dan masih banyak kemudahan lainnya.

3. Dusun Bambu

Dusun Bambu Lembang merupakan antara tempat pelancongan yang ada di kawasan Bandung Utara. tepatnya di kawasan kaki pegunungan Burangrang, Tentu ianya mempunyai keindahan alam yang asri dan masih alami serta berhawa sangat sejuk dekat area pegunungan.

Pelbagai aktiviti dan permainan yang boleh anda buat, seperti camping, jogging, refreshing, atau aktiviti outdoor lain yang sangat sesuai dibuat di sini.

Dusun Bambu Lembang juga merupakan Taman wisata bunga yang sangat cantik. pelbagai macam jenis bunga ada di sini. Dan sangat sesuai untuk anda yang buat honeymoon.

Untuk Kanak-kanak, di sini tersedia rabbit wonderland. Dan jugaa untuk Anda peminat permainan air. Anda bole bermain bola air atau naik sampan. Anda pun dapat memanfaatkan sewa kereta bandung untuk torekai tempat nie.

Jenis Kereta

1. Toyota Avanza 5 seat IDR 500.000
2. Toyota Innova 5 seat IDR 550.000

3. Toyota Hiace 10 seat IDR 950.000

4. Toyota Fortuner 6 seat IDR 1.200.000

5. Toyota Alphard 6 seat IDR 1.500.000
6. Suzuki APV 6 seat IDR 500.000
7. Isuzu Elf 10 seat IDR 800.000
8. Isuzu Elf 14 seat/17 seat IDR 950.000
9. Bas 30 seat/35 seat IDR 2.000.000

10. Bas 40 seat/48 seat IDR 3.000.000


Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Sewa Kereta Bandung"

Catat Ulasan