Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Melawati Taman Wisata Dusun Bambu Bandung


Keluarga kak Mirna Afida dari Kelantan, melawati taman wisata Dusun Bambu Bandung. Taman ini sangat sesuai sebagai tempat makan angin bagi keluarga, anak muda, pasangan yang buat honeymoon, atau siapa sahaja yang suka keindahan tasik dan bunga.
Dusun Bambu merupakan antara taman bunga yang terletak di sekitar kawasan Lembang Bandung Utara. Kerana tempat ini terletak di kawasan tanah tinggi, iaitu kaki gunung Tangkuban Parahu. Jadi hawa di sini sangat sejuk, dan sesuai untuk refreshing.

Subscribe to receive free email updates:

1 Response to "Melawati Taman Wisata Dusun Bambu Bandung"