Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Lawatan Ke Kawah Gunung Tangkuban PerahuKeluarga kak Eizza dan En Firdaus dari Pontian, Johor. Melawati kawah gunung Tangkuban Parahu Bandung. Gunung Tangkuban Parahu merupakan antara gunung di Indonesia yang masih active, dan bole meletup bila bila masa. Kawah gunung ni sangat besar, cantik, dan berhawa sejuk.
Ramai pelancong yang datang ke sini. baik pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indon,ataupun pelancong dari luar negara seperti Malaysia, Singapore, Brunei, Arab, China, Korea, dan masih banyak lagi.
Ada legenda tentang gunung Tangkuban Parahu ni. Iaitu cerita tentang seorang anak lelaki yang jatuh cinta, dan nak kahwen dg maknye yang comel dan awet mude

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Lawatan Ke Kawah Gunung Tangkuban Perahu"

Catat Ulasan