Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Pakej Percutian ke Bandung

pakej percutian ke bandung


Pakej Percutian ke Bandung

BandungTrips - Setelah sehari-hari disibukkan dengan aktiviti pekerjaan, masa bercuti adalah kesempatan terindah untuk mengembara bersama keluarga dan saudara-mara. Pada masa bercuti adalah masa yang tepat untuk memilih pakej percutian ke bandung untuk menikmati panorama keindahan alam bandung yang indah dan sejuk.


Apa saja yang dapat anda nikmati di bandung?


Keindahan alam bandung yang diliputi udara sejuk sudah tidak asing lagi bagi para pelancong baik dari dalam dan luar negeri untuk berkunjung sambil membeli-belah pelbagai asesoris khas bandung.


Anda boleh bercuti pelbagai tempat pelancongan di bandung seperti kawah putih ciwidey, gunung tangkuban perahu, curug dago, dan pelbagai tempat pelancongan lain yang benar-benar membuat percutian anda semakin indah. Belum lagi kunjungan ke pelbagai pusat membeli-belah dan kuliner di bandung yang semakin melengkapi suasana percutian anda.


Berikut ini beberapa tempat menarik di bandung yang popular:


1. Kawah Putih Ciwidey


pakej percutian ke bandung

Terletak di ciwidey, merupakan tempat pelancongan paling popular di bandung. Sesuai dengan namanya, kawah putih ciwidey merupakan sebuah kawah gunung berapi dengan tanah yang berwarna putih. Keunikan dari kawah ini adalah airnya yang sentiasa berubah warna.


2. Gunung Tangkuban Perahu


pakej percutian ke bandung

Keunikan dari tempat pelancongan ini adalah bentuknya yang menyerupai perahu yang terbalik. Tempat pelancongan ini sudah sangat terkenal di kalangan para pelancong. Anda boleh melihat kawah yang boleh dicapai menggunakan kenderaan.


3. Curug Dago


Curug Dago adalah sebuah air terjun yang terletak di Kecamatan Coblong, Dago, Bandung. Air terjun Curug Dago memang tidak terlalu tinggi, hanya kira-kira 10 meter tingginya, namun air terjun tersembunyi ini sangatlah indah dan menarik untuk dilihat.


Selain ketiga tempat di atas, masih terdapat pelbagai tempat pelancongan, pusat membeli-belah, dan kuliner yang sangat menyenangkan untuk dikunjungi.

4. Floating Market Lembang

Bandar Bandung merupakan tempat pelancongan yang sangat sesuai untuk diterokai. Di Bandung. anda akan menemui pasaran terapung di sekitar tasik. Floating market di Lembang menyediakan pelbagai macam jajanan khas Sunda dan khas Jawa Barat. Anda akan merasai sensasi pelancongan kuliner yang berbeza daripada yang biasanya.

Para peniaga nampak berada di atas sampan mereka yang berbaris kemas di pinggir tasik Situ Umar sambil menjajakan jajanan atau makanan khas Sunda. Para pembeli yang tinggal menghampiri salah satu sampan yang menjual jajanan yang diminati. Lalu, anda tinggal menunggunya di samping tasik. Konsep pasar terapung yang tersusun dengan menarik dan rapi ini membuat para pelancong betah berlama-lama di tempat ini. Pemandangan alamnya juga sangat cantik dengan latar belakang Gunung Tangkuban Perahu yang sangat menenangkan hati.

Pelbagai macam makanan yang tersedia di sini adalah sosej bakar,  surabi, tahu lembang, siomay, baso tahu, duren bakar, jagung bakar, otak-otak, dan masih banyak lagi. Total jumlah sampan yang berada di kawasan ini tidak kurang daripada 45 sampan. Jumlah sampan yang cukup banyak untuk menyediakan pelbagai macam jajanan yang lazat.

Di sekitar tasik juga disediakan pondok untuk tempat berehat yang lebih selesa bersama keluarga besar anda. Yang menarik adalah di sekitar pondok ini, anda boleh terus memberi makan ikan, kapas, serta arnap yang tentunya membuat kanak-kanak merasa seronok sangat. Tempat pelancongan sangat sesuai dijadikan tempat percutian keluarga.


Adakah pakej percutian ke bandung?


Bagi anda yang ingin bercuti ke bandung, banyak pelbagai pakej pelancongan menarik yang boleh anda gunakan. Masing-masing menawarkan pakej bercuti dengan pelbagai kemasan yang menarik.


Bandung Trips merupakan salah satu agen yang menganjurkan pakej percutian ke bandung. Dengan pengalaman yang dimiliki lebih daripada 4 tahun, menjadikan kami sebagai penyenggara pakej trip ke bandung dipercayai.

Bandung-Trips merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.  • Office: Jl. Terusan Perintis No.13 Bandung 40151 West Java - Indonesia
  • Tel / Whatsapp: +6282214294532
  • E-mel: info@bandung-trip.com atau sila hantar message ke sini

Subscribe to receive free email updates:

1 Response to "Pakej Percutian ke Bandung"

  1. Planning for a long vacation trip on a foreign tour is the great ides. Tourists would love to book vacation package to Bandung not only to enjoy but also have some fun over there.
    airport parking gatwick

    BalasPadam