Selamat datang ke laman rasmi Bandung-Trips.com

Selamat datang ke laman rasmi www.Bandung-Trips.com. Bandung-Trip merupakan jururunding pakej lawatan Bandung, Bandung-Jakarta, dan Sewa Kereta.

Bandung merupakan destinasi utama kedua di Indonesia, selepas Bali. Kerana Bandung mempunyai pelbagai tempat pelancongan alam semula jadi yang cantik dan berhawa sejuk. Sehingga Bandung menjadi begitu menarik untuk diterokai.

Bandung juga sangat terkenal dengan syurga membeli belah dan kuliner. Kerana Bandung, merupakan antara pusat kilang textile terbesar di kawasan Asia. Selain pelancong tempatan dari pelbagai negri yang ada di Indonesia. Bandung juga ramai dikunjungi oleh pelancong dari luar negara. Seperti Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, Arab, dan masih banyak lagi. Di Pasar Baru, Anda boleh mendapatkan produk kain ela, kain lace, kain batik, kain sulam, langsir, baju kebaya, telekung dan pelbagai macam lagi dengan harganya berganda-ganda murahnya berbanding dengan di Malaysia. Bagi peminat barangan kulit asli, anda boleh mendapatkannya di Garut dan Jalan Cibadayut dengan harga yang berpatutan. Anda juga bole datang terus ke rumah kilang kain sulam terbaik dan model terbaru dengan harga sangat murah

Melalui khidmat agensi pelancongan Bandung-Trip, Anda boleh menikmati layanan terbaik dengan harga dan pakej yang ditawarkan juga amat menarik.

Sari Ater Hot Spring

Sari ater Hot Spring merupakan salah satu tarikan paling popular di Indonesia. Tempat ini sangat sesuai untuk bersantai bersama keluarga. Para pelancong boleh menikmati sumber mata air panas yang disajikan dalam bentuk kolam dan bilik rendam dengan reka bentuk yang unik. Di tempat ini anda boleh berendam kaki sambil menikmati keindahan alam khas pergunungan yang sejuk.

Mata air panas Ciater berasal dari kawah aktif Gunung Tangkuban Parahu yang letaknya tidak jauh dari tempat pelancongan ini. Selain dialirkan ke mandian, air panas tersebut mengalir melalui sungai sepanjang 2,000 m yang kemudian menjadi sejuk dan digunakan untuk keperluan Penyiraman kawasan persawahan.

Selain suasana tempatan yang selesa, anda juga boleh memanfaatkan air di tempat ini untuk terapi kesihatan. Kandungan belerangnya yang sesuai untuk menyembuhkan pelbagai penyakit seperti lumpuh, sakit sendi, gangguan saraf, tulang, dan pelbagai penyakit kulit lain bila dibuat secara teratur.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Sari Ater Hot Spring"

Catat Ulasan